Påven och bostadsministern Stefan Attefall tar i hand. Foto: Cecilia Attefall
rom

Starkt påvemöte för Attefall

Stefan Attefall: "Det var fantastiskt spännande"
5:46 min

Nu är den 76-årige påven Fransiscus installerad. Tusentals och åter tusentals människor strömmade till Petersplatsen i Rom. En av dem var bostadsminister Stefan Attefall från Jönköping.

Tusentals och åter tusentals människor strömmade till Petersplatsen i Rom i förmiddags för att bevittna den nya påvens installationstal. Stats- och regeringschefer från hela världen var i Vatikanen för ceremonin, däribland civilministern, bostadsministern och kyrkoministern Stefan Attefall från Jönköping.

– Det var fantastiskt spännande och intressant, inte minst att få hälsa på honom efteråt. Jag framförde vår uppskattning från svensk sida och jag framförde också vår uppskattning för påvens starka betoning på att satsa på de fattiga, säger Stefan Attefall.

Attefall hann med mycket på ett dygn. I går befann han sig i Sävsjö och i dag på förmiddagen tog han i hand och pratade med påven på Petersplatsen i Rom. Väl på plats i den italienska huvudstaden fick han se Franciscus köra ett varv med bilen på torget till publikens stora jubel. En upplevelse för Attefall, som var Sveriges representant vid påveinstallationen i dag. 

– Det var kolossalt varmt och stora delegationer från många länder. Sedan var hela Petersplatsen fylld med människor och längst fram mot kyrkporten satt påven. Det var en jättemässa, förklarar Attefall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".