1 av 2
Planscherna med lättklädda tjejer är nerplockade. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Jönköping

Strippklubben varnas

Socialnämnden: "Allvarligt att få en varning"
0:48 min

Strippklubben på Torpa i Jönköping har fått en varning av socialnämnden. Strippklubbsägaren följer inte polisens bestämmelser och det har varit flera ordningsproblem runt verksamheten.

Beslutet grundar sig i de brister som framkommit vid inspektioner av verksamheten. Det handlar bland annat om att ägaren inte informerat kommunen om ändringen av verksamheten. Men det har också kommit in en hel del klagomål mot strippklubben på Torpa i Jönköping.

– Han följer inte polisens bestämmelser när det gäller ordningsvakter till exempel. Sedan har vi stora ordningsproblem och störningar som både polisen, fastighetsägare och kommunen fått påringningar om, säger socialnämndens ordförande, kristdemokraten Ola Nilsson.

Vad innebär det?

– Det är allvarligt att få en varning och det är sällan vi delar ut varningar, men alternativet hade varit att dra in tillståndet. Nu ger vi tillståndshavaren möjlighet att rätta till riskerna som finns, förklarar han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".