1 av 3
Philippe Verdon uppges ha halshuggits. Foto: AFP PHOTO / SITE MONITORING SERVICE
2 av 3
Johan Gustafsson. Foto från Aljazeeras tv-sändning.
3 av 3
värnamo/Mali

Kidnappning kan ha slutat med mord

Johan Gustafsson kidnappades i Mali
1:07 min

Johan Gustafsson, som kidnappades i Mali för ett år och fyra månader sedan, är fortfarande inte frigiven. En fransman som också varit kidnappad uppges nu ha dödats av al-Qaida.

Fransmannen Philippe Verdon som suttit kidnappad av samma gruppering, som tros hålla den 37-årige Värnamobördige Johan Gustafsson, uppges ha dödats av al-Qaidagruppen.

Som en hämnd efter att franska militära insatsen trappats upp i början av året, då oroligheterna i norra Mali tilltog, som den franska affärsmannen uppges ha halshuggits. 

En talesperson för al-Qaidagruppen har uttalat sig och sagt att den franska presidenten bär ansvaret för hans död. Det uppger nyhetsbyrån news.com.

Det har gått ett år och fyra månader sedan Johan Gustafsson kidnappades när han var på en motorcykelresa genom Mali. Han tillfångatogs med sina medresenärer och samma månad tillfångatogs två fransmän, varav en nu tros vara död.

Gustafsson har tidigare framträtt i ett videoklipp där han uppgav att han var i gott skick och att det pågick förhandlingar om hans frigivning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".