Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
jönköping

Pojke sparkades i skrevet – skolan anmäls

En tioårig pojke sparkades så illa i skrevet att han var tvungen att uppsöka sjukhus. Pojkens mamma har nu anmält skolan till Skolinspektionen och till Diskrimineringsombudsmannen.

En skola i Jönköpings kommun har anmälts till Skolinspektionen och Diskrimineringsombudsmannen av en förälder. Detta efter att hennes tioårige son vid två tillfällen slagits och sparkats i skrevet så illa att han tvingats att uppsöka vård på sjukhus. Senaste gången fick han söka vård på akuten efter att pungen svullnat upp och blivit blå.

Anmälan till DO avser sexuell diskriminering. En pojke på skolan har också polisanmälts för misshandel. Den anmälan har dock skrivits av eftersom den misstänkte pojken är så ung.

Rektorn på skolan säger att man gjort allt man ska efter den likabehandlingsplan man har på skolan och från deras sida är ärendet utagerat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".