Håkan Jansson. Foto Dan Segerson/Sveriges Radio.
jönköping

Kritiken växer mot Håkan Jansson

Anci Magnusson (S): "Jag är skitbesviken"
1:51 min

Kritiken växer nu mot landstingsstyrelsens ordförande, moderaten Håkan Jansson, och hans uttalande till P4 Jönköping i morse. Han menade att  vänsterpartisten Inga Jonassons många motioner kostar mycket pengar.

Vi berättade tidigare i dag att nästan hälften av de motioner som lagts i landstingsfullmäktige sedan 2006 har kommit från vänsterpartisten Inga Jonasson. Något som landstingets högste politiker, moderaten Håkan Jansson inte tyckte om.

– Hon skulle vakta sin tunga, sa han.

Men nu kommer kritiken mot Jansson från flera olika håll.

– När jag hörde det kunde jag konstatera att jag hade aldrig uttryckt mig på det sättet. Jag är skitbesviken. Håkan Jansson behöver förklara för oss andra vad det är han menar, säger socialdemokraten Anci Magnusson.

Janssons uttalande blir nu också en fråga för vänsterpartiets distriktsstyrelse där ordförande Mikael Kallin reagerat på uttalandet.

– Detta får vi givetvis diskutera i styrelsen, jag tycker inte att han har rätt att gå in med pekpinnar och försöka styra oss. Det var mycket upprörande jag ser mycket allvarligt på det här, sgäer Kallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".