1 av 2
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Mönsterås

En omkom i trafikolycka vid Ålem

En stor olycka med en buss, en långtradare och personbilar inträffade efter klockan sju på morgonen på E22:an vid bensinmacken i Ålem. En person omkom i olyckan och flera personer är skadade.

Två personbilar, en lastbil och en buss krockade i dag på morgonen. En man som färdades i en av personbilarna omkom. Mannen avled på plats.

P4 Kalmars reporter Peter Bressler är på plats vid olycksplatsen och enligt honom är sex personer förda till sjukhus.

– Just nu håller räddningstjänsten på att hjälpa folk ut ur bussen, säger Peter.

Det är ungefär mellan 20 och 30 räddningsarbetare som håller på att jobba på platsen just nu och ambulanserna kör skytteltrafik från platsen.

– Det är väldigt halt på platsen och det är väl det som har orsakat det här. Bussen fick tydligen inte stopp och gled ut i vägbanan och träffades där av en långtradare som i sin tur drog med sig en personbil, säger PG Johansson vid räddningstjänsten på plats.

Det är just nu stopp i södergående riktning på E22 vid olycksplatsen och enligt Peter Bressler rullar trafiken i norrgående fältet, om än saktare än normalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista