Arkivbild Jönköpings tingsrätt. Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.
jönköping

Två män lurade offer med sexfälla

Pia Klint: "Det är mycket allvarligt"
2:19 min

I dag åtalas två män, 19 och 21 år, misstänkta för bland annat flera fall av grovt rån och två fall av människorov. Brotten har riktats mot fyra män i 20-årsåldern från Jönköpingstrakten.

De åtalade männen tog kontakt med sina offer på en kontaktförmedlingssida på internet. Där utgav de sig för att vara en ung tjej som sökte kontakt. Två av de drabbade bestämde träff med männen, som de trodde var en ung tjej, men det hela slutade med att de misshandlades, hotades och pressades på pengar.

– Brottsoffren hindrades från att se vart de fördes och utsattes för mardrömslika skenavrättningar genom att männen låtsades spela rysk roulette mot deras huvuden, säger Pia Kling, chef vid länskriminalsektionen i Jönköpings län, som menar att brotten karaktäriseras av en sällsynt råhet.

Männen har åtalats för tre fall av grovt rån och försök till utpressning, två fall av människorov samt ett fall av utpressning. Brotten ska ha skett mellan november 2012 och januari 2013.

Totalt tros männen ha fått de fyra männen att lämna ifrån sig ungefär 70 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".