1 av 2
Centralskolan i Nässjö. Foto: Lisa Mattsson/Sveriges Radio.
2 av 2
nässjö

Centralskolans öde avgörs i kväll

I kväll på kummunfullmäktiges sammanträde avgörs det om det blir någon folkomröstning om Centralskolans framtid i Nässjö. Du kan följa Nässjö kommuns sändning direkt på webben.

Det var i höstas som politiker i Nässjö föreslog färre och större skolor i en ny skolutredning. Fem partier har kommit överens om att ställa sig bakom den skolutredningen, där en nedläggning av Centralskolan ingår. Målet är ökat resultat i skolan.

I slutet av januari lämnades en protestlista med 3 000 underskrifter om en folkomröstning över till politikerna. Namnen samlades in under en dryg månad strax före jul, och eftersom mer än tio procent av kommunens röstberättigade skrivit under kan aktionsgruppen, "Rädda Centralskolan", framföra sina krav till politikerna.

I kväll håller kommunfullmäktige i Nässjö sammanträde och det kommer då avgöras om det blir någon folkomröstning. Du kan följa Nässjö kommuns sändning från kommunfullmäktige, som startar 18:00, direkt här på hemsidan i webb-tv.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".