1 av 2
Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.
2 av 2
HV71:s lagkapten Johan Davidsson är laddad inför slutspelet. Foto: Johanna Stenvall/Sveriges Radio.
sm-slutspelet

Jesper Fasth redo för spel

Björn Geijer: "Tror HV har en hyfsad chans"
1:29 min

Jesper Fasth, som slog upp en gammal skada i tisdagens match mot Linköping, har varit ett frågetecken inför kvällens match. Men nu har han fått klartecken att spela kvällens match.

Jesper Fasth, som var en av HV:s bästa spelare den här säsongen, ska vara redo för spel till kvällens match. Det skriver jnytt.se.

– Han spelar. Vi fick positiva besked på träningen, säger assisterande tränaren Thomas Ljungbergh till jnytt.se.

I kväll kan HV71:s säsong vara över om de inte vinner hemma mot Linköping. Lagkaptenen Johan Davidsson tror att HV har ytterligare än nivå att plocka fram.

– Revanschlusten är enorm, det brinner under skinnet på killarna. Men vi får inte vara övertända, utan vi måste få ut energin på rätt sätt. Då blir vi farliga i kväll, säger Davidsson till HVTV.

De två senaste matcherna har varit väldigt jämna och Linköping har vunnit i förlängning. Men i kväll på hemmaplan vill HV-spelarna höja sig en nivå.

– Det är vinna eller försvinna som gäller. Vi har på något sätt spelat som bäst när vi behöver det som bäst under säsongen. Det finns en nivå till att plocka fram, säger en taggad lagkapten.

Sportkommentatorn Björn Geijer tror även han att HV blir farliga i kvällens match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".