Kommunfullmäktige i Nässjö
NÄSSJÖ

Nej till folkomröstning

Lars Hellström: "Vi ger inte upp"
1:51 min

Stämningen var minst sagt laddad under Kommunfullmäktige i Nässjö i går kväll då det efter lång debatt beslutades att det inte blir någon folkomröstning angående Centralskolans framtid.

Centralskolans framtid har sedan en tid tillbaka varit oviss, kommunen vill lägga ner skolan, vilket många kommuninvånare protesterat mot genom att samla in tusentals namnunderskrifter och demonstrera för att få folkomrösta om skolans framtid. Men nu blir det alltså ingen folkomröstning. Det var 41 ledamöter i kommunfullmäktige som röstade nej till folkomröstningen, 15 ledamöter röstade ja.

–Vi hade ju det på känn, men det är klart att inget är klart förrän man har röstat, säger Bo Zander, socialdemokratiskt kommunalråd.

Det var ovanligt många var på plats i Stadshuset i Nässjö igår kväll för att lyssna på mötet. En av dem var Lars Hellström som gärna hade sett en folkomröstning angående Centralskolans framtid.

– Det är en välfungerande skola som får bra betyg från skolinspektionen, från föräldrar och den ligger på rätt plats i staden.

Har ni gett upp nu?

– Nej det har vi inte, vi är många som vill kämpa vidare. Än är det inte över, säger Lars Hellström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".