Säsongen är över för Johan Davidsson. Foto: Johanna Stenvall/Sveriges Radio.
ishockey

Davidsson sömnlös efter slutspelsfiaskot

Davidsson: "Tusen tankar far genom skallen"
9:12 min

Efter HV71:s kvartsfinals förlust mot Linköping var det flera besvikna spelare. Lagkapten Johan Davidsson låg sömnlös i natt och har svårt att förklara misslyckandet.

Storförlusten igår har förstås tagit hårt på HV-spelarna och de har precis som alla andra undrar hur det kunde gå så illa.

– Tusen tankar far genom skallen så här efteråt. Det känns som att sitta på ett biltak i 100 kilometer i timmen och lägga ett 1000-bitars pussel. Tankarna bara flyger omkring, säger Johan Davidsson.

1-6 hemma mot Linköping i en avgörande match betydde att Jönköpingslaget var förpassade ut ur SM-slutspelet i hockey på ett närmast förnedrande vis.

– Först och främst försöker man rannsaka sig själv och sedan försöker man hitta andra pusselbitar som gick snett och vad vi kunde gjort annorlunda. Den enkla förklaringen är att LHC ligger närmare sin topp än vad vi gör, säger lagkaptenen.

Reporter: Jonatan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".