1 av 3
Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX.
2 av 3
Oliver Pettersson i North Bank supporters. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
3 av 3
Fredrik Stillman vill se en föryngring. Foto: Stig Kenne/Scanpix.
ishockey

"HV borde överväga hur ledarstaben ska se ut "

Hockeyexpert: "Tycker sportcheferna alltid kommer undan"
3:56 min

Det är många som har åsikter kring HV71 efter att laget åkt ut i kvartsfinalen tre år i rad. Radiosportens expertkommentator tycker klubben ska se över ledarstaben inför nästa säsong.

Radiosportens hockeyexpert Lars-Gunnar Jansson tror att HV borde se över ledarstaben inför kommande säsong.

– När det går dåligt är det tränaren som får flytta på sig. Jag tycker sportcheferna nästan alltid kommer undan. Bara tanken att man bara ska ta bort spelare förefaller lite för enkelt för mig, säger Jansson.

– Samtidigt är det ju så att alla borde ta sitt ansvar och man borde överväga i HV71 hur ledarstaben ska se ut, fortsätter han.

Kommer du fortsätta?

– Jag har två år kvar på mitt kontrakt så om ingen annan säger något så tänker jag vara kvar, säger HV:s sportchef Fredrik Stillman och betonar att klubben har fullt förtroende för tränaren Ulf Dahlén.

HV71 har åkt ut i kvartsfinalen tre år i rad. Något som ses som ett fiasko för ett lag med målsättning att ta SM-guld.

– Vi tar 102 poäng det är det näst högsta poängresultatet i HV71:s historia. Över tid gör vi det bra men vi har gått på pumpen i tre kvartsfinaler och det är vi natruligtvis långt ifrån nöjda med, säger HV:s sportchef Fredrik Stillman.

Det är många som vill se en föryngring i HV?

– Vi började förra året med att värva Anton Bengtsson och William Karlsson. De är båda 93:or och juniorer i år. Det är något vi kommer fortsätta med, säger han.

– Min bedömning är att vi har ett gott rykte i Hockeysverige så vi kan locka till oss de unga duktiga spelarna, förtsätter han.

Reporter: Jonatan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".