HV:s tränare Torbjörn Svensson var besviken efter beskedet. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Ishockey

HV:s damer degraderas till ettan

Torbjörn Svensson:"Vi hade räknat med att klara oss kvar"
4:06 min

Det blir inget spel för HV71:s damer i riksserien nästa säsong. Det står nu klart eftersom Sundsvall besegrade Södertelge i den andra kvalmatchen tidigare i dag.

HV:s chanser var inte stora för fortsatt spel i den högsta serien efter förlusten i går mot Sundsvall med 0-1. För att det skulle bli verklighet var Södertelge tvingade att vinna sin match mot Sundsvall, vilket alltså inte blev fallet.

- Vi hade räknat med att klara oss kvar. Vi gör säsongens bästa match i går mot Sundsvall och vinner skotten stort men får inte in pucken och förlorar med 1-0. Så det känns väldigt bittert, säger tränaren Torbjörn Svensson.

Så bara efter en säsong får HV lämna riksserien efter endast tre ynka inspelade poäng och får börja om i division 1. Och det kan bli tungt för laget eftersom det har talats om spelarflykt efter misslyckandet.

- Jag vet ingenting om det, hur tjejerna tänker där, men det kan mycket väl vara så att det är andra lag som vill ha kvar dem i riksserien. Så är det naturligtvis det är så det fungerar i idrottslivet, avslutar Torbjörn Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".