Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.
ishockey

Fasth om flytten till NHL

Fasth: "Lite pirrigt men spännande"
5:38 min

Jesper Fasth lämnar HV71 för spel i NHL och New York Rangers. Redan i morgon börjar äventyret för Fasth då han flyger över Atlanten för att konkurrera med de bästa i världen.

Jesper Fasth har varit utlånad till HV71 från New York Rangers den här säsongen. Men när HV åkte ut så pass tidigt i slutspelet valde NHL-klubben att försöka få över forwarden redan nu.

– Ja, det är lite pirrigt men det är samtidigt spännande. Jag tycker det ska bli jättekul att åka över och se vad som händer. Hoppas jag får spela någon match också, säger Jesper Fasth.

I fredags ringde Anders Hedberg till Fasth och i dag kommer flygbiljetten. Det har varit snabba ryck, även om Svenska ishockeyförbundet hade invändningar från början.

– Det kom ett beslut i går att jag ska vara tillbaka den 15 april. Då får jag försöka spela till mig en VM-plats i stället, säger han.

Fasth har ett treårskontrakt med NY Rangers, där bland annat Henrik Lundqvist spelar.

– Ska bli spännande att testa vingarna efter att ha spelat tre år i HV, synd bara att man inte har fått med sig något bra resultat med laget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".