Jönköpings län ligger under genomsnittet. Foto: Visma.
jönköpings län

Framtidstron ökar bland småföretagarna

Framtidstron ökar bland småföretagarna. 45 procent av småföretagarna spår att företaget kommer att öka sin försäljning under det kommande halvåret.

45 procent av småföretagarna tror att företaget kommer öka sin försäljning. Det en enkät som Visma gjort under våren bland drygt 1 200 små och medelstora företag.

– Företagen har fått tillbaka framtidstron till ungefär samma nivå som för ett år sedan, alltså innan konjunkturen började svaja. Många företagare spår nu en starkare köpkraft och räknar det kommande halvåret som sin naturliga högsäsong, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage, i ett pressmeddelande.

I Jönköpings län är optimismen något lägre, här tror 37 procent på ökad försäljning. För sex månader sedan var det bara var tredje som trodde på det.

33 procent tror att de kommer att behöva öka sina inköp de närmaste sex månaderna, en ökning med åtta procentenheter sedan den senaste mätningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".