Spin of hope drog in en rekordsumma i år. Foto: Maja Suslin/Scanpix.
småland

Lyckad spinning i kampen mot barncancer

Småland drog in mycket pengar till barncancerforskning när evenemanget Spin of hope gick i helgen. Smålands 179 lag samlade in 326 000 kronor, bara Skåne drog in mer pengar. 

Småland drog in mycket pengar till barncancerforskningen när evenemanget Spin of hope gick i helgen.

Spin of hope innebär att lag deltar i spinningpass runt om på gymanläggningar i hela landet. Samtidigt samlas pengar till forskningen in genom deltagaravgifter, insamlingsbössor och försäljning.

– Vi är oerhört stolta och glada att så många deltog i årets Spin of Hope och att vi faktiskt hade fler deltagare än Vasaloppet. Alla 14 000 medverkande har gjort en stor insats. Det är ett lyckat utfall som visar att Spin of Hope är ett långsiktigt koncept som förenar människor i kampen mot barncancer, säger Billy Ydefjäll, projektledare för Spin of Hope.

Smålands 179 lag samlade in 326 000 kronor. Bara Skåne samlade in mer, och totalt i hela landet samlades över 2,5 miljoner kronor in till Barncancerfonden, vilket är ett nytt rekord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".