Arkivbild. Foto Johan Nilsson/Scanpix.
jönköping

Räddningstjänsten varnar för Vätterns is

"Rekommenderar folk att inte gå ut på isen"
1:21 min

Det var ett stort pådrag när en person gick igenom isen på Vättern i dag. Nu varnar räddningstjänsten för att man inte ska ge sig ut på Vätterns tunna is.

Två personer var ute och åkte skridskor på Vättern utanför Huskvarna tidigare i dag. Den ena personen gick igenom isen, men som tur var såg en person vad som hände och kunde larma räddningstjänsten. När de kom till platsen hade personen, som gått igenom isen, kommit upp med hjälp av kompisen.

– Isen ligger på stora delar utav Vättern, men det finns några öppna partier. Isen är 4-10 centimeter ungefär. Den är inte att rekommendera att gå ut på, säger Christer Sjöstedt, insatsledare på räddningstjänsten.

Personerna hade rätt utrustning för att klara den här typen av händelse, men räddningstjänsten rekommenderar folk att inte gå ut på isen eftersom den är tunn på vissa ställen.

– Det är ingen bra skridskois och det är väl tur för annars hade det varit väldigt mycket folk ute, säger Sjöstedt.

Reporter: Maria Franzén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".