1 av 3
Foto: David Westh/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: David Westh/Sveriges Radio.
3 av 3
Foto: David Westh/Sveriges Radio.
fotboll

Kamp för att rädda J-Södras hemmapremiär

Just förs det en kamp mot klockan - och mot en djupfryst fotbollsplan - för att rädda Jönköpings Södras hemmapremiär mot Varberg.

Med ett par veckor kvar till Jönköpings Södras hemmapremiär i Superettan mot Varberg är fotbollsplanen på Stadsparksvallen delvis täckt av snö och is.

Under torsdagen var personal från Fritid Jönköping på plats för att försöka hacka bort så mycket som möjligt av den is som till cirka en tredjedel täcker gräset.

"Det är en kamp mot klockan" säger en av männen, som beväpnade med spadar och hackor, försöker rädda situationen. Men tiden är knapp, även om det inte satts någon tidpunkt för när planen måste vara isfri så krävs det att vädret slår om snart. Det är framför allt de kalla nätterna som ställer till det och som gör att tjälen inte går ur planen, tjälen blir istället som ett kylskåp som binder isen.

Problemen finns på den sida där huvudläktaren finns. Läktarens tak skymmer solen, som inte kommer åt att värma.

Om Stadsparksvallens gräsmatta inte blir spelduglig får matchen den 15:e april flyttas - antingen till reservarenan i Borås eller så byter man med Varberg, som får hemmamatch nu istället för till hösten. Ett sådant upplägg har man valt i IFK Värnamo, där man gett upp hemmapremiären mot Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".