Eigil Hagberg Foto. Privat
Jönköping

Eigil Hagberg är död

Eigil Hagberg har avlidit
1:08 min

Igår avled f.d. läraren och radiomedarbetaren Eigil Hagberg. Därmed har en känd radioröst gått ur tiden.

Eigil Hagberg arbetade under flera år med lokal sport i regionalradion, innan lokalradion, och var med från början när lokalradion startade.
Han hördes i radion i många olika sammanhang, allt från morgonprogrammet Bittida till firarprogram och eftermiddagsunderhållning. Han jobbade också en hel del utanför radiostudion när han besökte människor runt länet i deras egen miljö.
Innan han kom till radion hade han arbetat som lärare i många år och under sin studentid var han också en lovande fotbollspelare i Jönköping Södra.
Säsongen 1946/47 var han med att föra upp J-Södra i Allsvenskan efter mål i båda kvalmatchrna.
Som lärare är det många som än idag kommer ihåg honom, enligt alla kommentarer på facebook, när det blev känt att han gått bort.
Hans trevliga personlighet och skratt, som han hade lätt till, gjorde att han blev en mycket populär person, både bland radiolyssnarna liksom hos kollegorna på Radio Jönköping.
Eigil Hagberg blev 86 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".