Motormässan på Elmia väntas över 70 000 besökare och när portarna slog upp var köerna långa. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
custom motor show, elmia

10 000 fler besökte motormässan

Stig Sjöberg:"Det är nära ett publikrekord nu"
1:29 min

Det blev publiksuccé för motormässan Custom motor show på Elmia under påsken med nästan 10 000 fler besökare än förra året.

Det blev totalt över 79 500 besökare att jämföra med nästan 72 000 förra året.

Redan under söndagseftermiddagen stod det klart att man gick mot rekord.

Nöjd är också polisen efter mäss- och påskhelgen.

– Påskhelgen har förflutit ganska lugnt säger, Göran Gunnarsson, polisens presstalesman.

Men trots att det har varit lugnt har man omhändertagit 54 personer för fylleri, nio personer för ringa narkotikabrott och skrivit ut 145 böter, gjort 97 flygande inspektioner och dragit in 25 körkort.

Samtidigt har tre personer omhändertagits för rattfylleri och fyra personer för drograttfylla. Dessutom inträffade en allvarlig händelse vid en streetracetävling uppe vid Torsvik utanför Jönköping.

– Sent påskaftonskväll var polishelikoptern uppe och i samband med det belyser någon på marken helikoptern med grön laser. Senare kunde vi hämta tre personer till förhör, misstänkta för att ha belyst helikoptern med grön laser, säger Göran Gunnarsson vid polisen i Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".