1 av 2
Kommunrevisionens ordförande: Sven Ebbesson (S). Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio
2 av 2
jönköping

Kommunrevisorerna rasar mot fullmäktige

Sven Ebbesson: "Vi blir sårade"
5:04 min

Tekniska kontoret slapp undan att bli prickade för att de slarvat med upphandlingar och brutit mot lagen. Nu rasar kommunrevisorerna och flera hotar att hoppa av sina uppdrag.

Tekniska kontoret i Jönköping har varit i ropet många gånger de senaste åren. Nyligen så fick de hård kritik av kommunrevisorerna för att de slarvat med upphandlingarna och brutit mot lagen.

– Det är sju tydliga punkter. Då tycker vi att det är vår förbaskade skyldighet att påpeka detta, säger kommunrevisionens ordförande Sven Ebbesson.

Revisionen ville gå så långt som att pricka dem, något som är väldigt ovanligt. Det har aldrig hänt i kommunen tidigare. Men politikerna i kommunfullmäktige lät tekniska kontoret slippa undan att bli prickade. Nu är kommunrevisorerna på krigsstigen. Flera hotar nu med att hoppa av sitt uppdrag efter fullmäktiges beslut.

– Den här rapportern talar så tydligt att tekniska kontoret inte har haft ordentliga upphandlingsrutiner. Vi gick igenom  hur vi tänkte så kommer fullmäktige och säger att vi inte ska besluta om anmärkningen. Det sårar oss, förklarar Ebbesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".