1 av 2
Arkivbild. Foto: Scanpix.
2 av 2
gislaved

Pappa fick sänkt straff för våldtäkt

Mannen har hela tiden nekat till brott
1:24 min

Hovrätten sänker straffet för den pappa i 50-årsåldern från Gislaved som förgripit sig på sina tre döttrar och sin fru upprepade gånger.

Hovrätten sänker straffet för mannen som i tingsrätten dömdes till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot sin nioåriga dotter och våldtäkt mot sin fru. Istället för åtta års fängelse döms han till sex och ett halvt års fängelse. Mannen döms också för utnyttjande av sina två äldre döttrar, övergreppen skedde under 1990-talet.

Minimistraffet för våldtäkt på barn är fyra års fängelse. Hovrätten håller med tingsrätten och vill att mannen ska få ett hårdare straff än så, men menar ändå att straffvärdet är lägre än åtta år och stannar på sex och ett halvt år. Bland annat för att brotten mot de två äldre döttrarna ligger långt tillbaka i tiden. Pappan ska också betala skadestånd till döttrarna på 280 000 kronor vardera och på 125 000 kronor till sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".