1 av 3
Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 3
3 av 3
JB Gymnasiet

"Ledsam stämning bland elever och personal"

3:00 min

JB Gymnasiet i Jönköping lägger ned fordons- och transportprogrammet. Därmed har 37 elever inte någon utbildning att gå till när höstterminen startar i augusti.

I dag kom beskedet att JB Gymnasiet lägger ned fordons- och transportprogrammet i Jönköping.

Sammanlagt är det 37 elever i årskurs ett och två som inte har någon utbildning att gå till när höstterminen startar. Anledningen till att utbildningen ned är för få sökande.

– Förklaringen är att det finns en överetablering av program och det finns för lite elever. Det är nio sökande till vårt fordonsprogram och det är alldeles för lite underlag, säger Tony Sjölander, rektor på JB Gymnasiet i Jönköping, till P4 Jönköping.

Hur har mottagandet varit?

– Mycket nedslaget, mycket ledsam stämning bland både personal och elever, och bland oss också som måste informera, säger han.

Det förs en dialog med kommunen om att eleverna ska få gå i en kommunal skola, i sådana fall är det TTC på Axamo som gäller.

– Vi kommer inte lämna någon i sticket, vi ska hjälpa och se till att de får fortsatt skolgång under sin gymnasietid, säger Sjölander.

Däremot kommer de elever som tar studenten till sommaren inte beröras av nedläggningen.

Jonatan Nilsson
jonatan.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista