Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
jönköping

Ny tv-plattform lanseras av bostadsbolag

"Preliminärt ska det vara klart sista september"
1:00 min

Jönköpings kommunala bostadsbolag lanserar sin nya tv-lösning. En öppen tv-plattform kallas det, där det ska räcka med en enda box för att kunna se i stort sett vilka kanaler man vill.

En världshändelse, så beskriver Jönköpings kommunala bostadsbolag sin nya tv-lösning. Möjligheterna tycks vara obegränsade med den nya tv-plattformen som Vätterhems hyresgäster blir först i Sverige med att få del av. Christer Ask, som är marknadschef på Vätterhem, menar att med hjälp av en kamera på tv:n kan man kommunicera på ett helt annat sätt.

– När man har varit hos en läkare och ska göra ett återbesök så kan man med hjälp av den här kommunikationen göra det hemifrån, menar han på.

I stället för en box till varje leverantör ska hyresgästerna nu genom en och samma box kunna ta emot närmare 200 kanaler. Varje lägenhet får två boxar och att leverera ut 17 000 boxar är förstås en stor apparat att hantera ren logistiskt.

– En preliminär tidsplan är att projektet ska vara klart sista september men vi får vara ödmjuka här och räkna med att det tar året ut, säger Christer Ask.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".