Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
jönköping

Vägarbete ställer till det för museet

Museichef: "De som vet var vi finns kommer nog ändå"
4:28 min

Länsmuseet har precis slagit upp portarna efter två års renovering. Då är det dags för nästa problem; gatan utanför kommer stängas av för allmän trafik i flera månader.

Slottsgatan framför Jönköpings länsmuseum stängdes av i dag för allmän trafik och kommer inte öppna förrän den 28 juni. Endast bussarna kommer få köra utanför entrén till museet. Men på museet tror de inte att det kommer störa allt för mycket.

– I och med att Slottsgatan inte är någon huvudled, så tror jag inte att det kommer ställa till några större bekymmer. Möjligen för spontanbesökaren, men de som vet var vi finns kommer nog att komma ändå, säger Sergei Muchin, länsmuseichef i Jönköping.

Vägarbetet kommer,  förutom avstängningen för biltrafik, också minska utrymmet för gång- och cykeltrafikanter.

– Det är en del av stadsbyggnadvisionen som syftar till att göra museet och kuturstråket mer tillgängligt, säger Peder Lundgren, projektledare på Stadsbyggnadskontoret.

Varför tar det så lång tid?

– Man ska gräva bort en stor del av gatan och återställa med smågatsten och granithällar. Och det är ett arbete som tar lite längre tid, säger Lundgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".