1 av 3
Elmias personalchef Viveca Lindberg blir nu den fjärde personen i den hägsta ledninigen som lämnar det kommunägda mässbolaget på kort tid. Foto: Mediaspjuth.
2 av 3
Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
3 av 3
jönköping

Ännu ett avhopp från Elmias högsta ledning

Viveca Lindberg: "Tajmingen var inte optimal"
1:51 min

Elmias högsta ledning har drabbats av ett nytt tungt avhopp, det fjärde inom loppet av några veckor. Nu väljer nämligen personalchefen Viveca Lindberg att sluta på det kommunägda mässbolaget i Jönköping.

Styrelseordföranden Erik Arnalid. Vd:n Hans Standar. Ekonomichefen Jonny Svensson. Personalchefen Viveca Lindberg blir nu den fjärde personen i Elmias högsta ledning som lämnar företaget inom bara några veckors tid.

– Det är klart att det påverkar oss eftersom vi just nu bedriver en förändring av Elmia med en ny organisation, säger Peter Scott, vice vd på Elmia.

Kan du förstå att det ser rätt konstigt ut utåt sett?

– Absolut, det kan jag se. Den bilden som sätts av Elmia är att flera personer lämnar företaget. Man ska inte koppla ihop omorganisationen med de beslut som enskilda medarbetare tar.

Personalchefen Viveca Lindberg lämnar Elmia för en topptjänst på koncernivå inom Jönköpingsföretaget Itab.

– Jag har blivit erbjuden och tackat ja till Itab. En fantastiskt spännande utmaning. Sedan att tajmingen inte var den optimala kan jag inte rå för, man måste ta chansen när den dyker upp, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".