På söndag har J-Södra hemmapremiär på Borås Arena. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
fotboll

J-Södras hemmapremiär spelas i Borås

Jönköpings Södra får spela sin hemmapremiär på Borås Arena redan nu på söndag. Matchen har flyttats fram en dag trots att J-Södra försökt förhandla med Varberg om att få flytta fram den.

Det är nu klart att Jönköpings Södras hemmapremiär ska spelas på söndag klockan 16:00 på Borås Arena. Eftersom kylan gjort att Stadsparksvallen inte har varit spelklar har J-Södra velat flytta matchen till ett senare datum, något som Varberg inte gick med på.

– De är bara ute efter att hitta en möjlighet att inte åka hit, säger tränaren Mats Gren, till jnytt.se.

J-Södra inledde superettan på bästa sätt när man besegrade GIF Sundsvall med 3-0 på konstgräs. På Borås Arena är det också konstgräs något som kan gynna laget.

– Vi får ligga kvar på konstgräs vilket är en stor fördel för oss eftersom vi är det spelande laget. Nackdelen är att vi går miste om en hemmamatch med publiken och stödet och det är självklart synd, säger Mats Gren till jnytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista