ny sjukvårdsdirektör

Läkare blir sjukhuschef i Värnamo

Det blir en 53-årig överläkare från Kalmar län som blir ny sjukvårdsdirektör vid Värnamo sjukhus.

På tisdagen beslutade landstingsstyrelsen att Rolf Östlund ska få tjänsten och på onsdagen infomerades personalen där han arbetar i dag.

Rolf östlund är 53 år och är överläkare vid Anestesikliniken på sjukhuset i Västervik där han också bor.

Han har specialistkompetens inom geriatrik, allmänmedicin och har även specialistutbildning inom anestesi, skriver landstinget i ett pressmeddelande.

– Framförallt har jag arbetat med att utveckla operations- och intensivvårdsverksamheten med fokus på medicinsk kvalitet och tillgänglighet, säger Rolf Östlund i ett uttalande.

Han har bland annat arbetat som medicinsk chef inom ett läkemedelsföretag men har också haft flera olika uppdrag i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Östergötland. 2010 började han arbeta inom Landstinget i Kalmar län

Rolf Östlund efterträder därmed Ann-Christine Johansson som högsta chef över Värnamo sjukhus och sjukvårdsområdet där. Han börjar efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".