Daniella Hammer. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
jönköping

"Det här är ett hot mot demokratin"

1:59 min

Jönköpings kommun tar hotet mot Mats Green på största allvar. Det var också de som övertalade det moderata kommunalrådet att polisanmäla händelsen.

I söndags misshandlades kommunstyrelsens ordförande Mats Green (M) av två män. Men det tog flera dagar innan han polisanmälde händelsen.

– Anledningen till det är att Mats Green inte ville få fokus på sig själv som individ. Men när vi har pratat igenom frågan har vi landat i att det här ett hot mot kommunen och mot demokratin. Det tar vi på allra största allvar, säger Daniella Hammer, informationsansvarig hos Jönköpings kommun.

Enligt moderaternas länsordförande Anders Karlgren som pratat med Mats Green så ska misshandeln ha att göra med beslutet som rör Bokcaféts framtid i Kulturhusets lokaler.

– Jag har spelat öppna kort mot politikerna i den här frågan så det är jättekonstigt att det skulle vara någon härifrån. Själv blev jag personligt bestört av händelsen, säger Jon Heinpalu ordförande i Kulturhusföreningen.

Hur då?

– Det är ju jätteolyckligt.

Jonatan Nilsson
jonatan.nilsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista