1 av 3
Kö till Bilprovningen. Foto: Eddie Windborg/SR
2 av 3
Kö till Bilprovningen. Foto: Eddie Windborg/SR
3 av 3
Kö till Bilprovningen. Foto: Eddie Windborg/SR
Jönköping

Besiktningsyra på Bilprovningen

1:24 min

Rena rama våryran när Bilprovningen hade extraöppet för veteran- och motorcykelfantaster. Många vill bli klara inför vårsäsongen.

Trots regn och brist på vår så fanns det gott om vårtecken i Jönköing idag.

Veteranbilar och motorcyklar köade för att få bli besiktigade och klara inför vårsäsongen. Bilprovningen hade extra öppet för dem idag.

– Jag har varit och besiktigat min Ford Galaxy - 64, säger Simon Andersson.

– Hur är det att köra ut bland folk första gången så här då?

– Det är som att man är nykär!, skrattar han.

Det är många som längtar efter våren nu så de kan ta ut sina veteranbilar och motorcyklar. Idag var det många som passade på när Bilprovningen i Jönköping hade extraöppet för just dem.

– Det här är ett sätt för oss att visa att vi är bil- och mcintresserade, vi som jobbar här inne. Det går inte lika fort som vanligt utan vi tittar noga på bilarna, säger Torbjörn Unosson, platschef på Bilprovningen.

Och medan personalen gick igenom bilar och motorcyklar så kunde kunderna titta på glänsande lack och krom och testa en och annan ny modell. Det här är sjunde året i rad som man håller extraöppet så här och Torbjörn Unosson tror den här dagen är lika mycket för honom och personalen som för besökarna.

– Vi älskar fordon av det här slaget. Många har valt det här yrket för just de här bilarnas skull. Det här känns som ett toppenläge för alla att få se lite fina bilar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista