Öggestorp/Tenhult

Stort supporterslagsmål i Öggestorp

Polisen fick på lördageftermiddagen rycka ut till ett stort slagsmål i Öggestorp utanför Tenhult. 30 skånska supportrar inblandade i uppgjort slagsmål.

När polisen kom till Öggestorp fanns fanns 30 personer, alla från Skåne,  på ett fält utanför kyrkan  Några var blodiga och polisen misstänker att slagsmålet var ett uppgjort supporterbråk.

Olika supportergäng har tidigare slagits i Jönköpings län och polisen tror att att många fler från något annat ställe också var i Öggestorp under lördagen men att de hunnit lämna.

– Troligtvis har det varit en sådan uppgörelse som vi har någon gång ibland. Nån klubb från Stockholm och någon från Skåne så stannar de här och slåss en stund och åker hem igen, säger polisens vakthavande befäl.

Ingen ville säga något till polisen. Vilka klubbar de kom ifrån är okänt.

– De talar om vem de är men säger ingenting mer så det är väldigt svårt att utreda detta, säger polisen.

Men enligt polisen var det ett organiserat slagsmål eftersom personerna hade tandskydd på sig.

–- Lite udda lördagsnöje... Kommer man överens om någonting, en fight så här, så är det en ansvarsfrihetsgrund och då faller inte det under straffansvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".