Handboll

Anderstorp föll i kvalet

2:24 min

Anderstorp förlorade den första kvalmatchen till allsvenskan när man föll hemma med klara 25-30 mot Varberg. Därmed krävs två segrar i returmatcherna mot Hallandslaget.

Anderstorp kom till match med gott självförtroende. Och det märktes i inledningen när hemmalaget med gott stöd av publiken, skaffade sig en ledning med 4-0, innan Varberg lyckades göra sitt första mål.

Därefter jämnade matchen ut sig och Varberg tog över mer och mer och vid ställningen åtta lika var man i kapp i målprotokollet.

I den andra halvleken var det som hemmalaget tappade självförtroende och uppträdde både spänt och nervöst. Det  bäddade för att gästerna kunde rycka från fram till en ledning med 22-16. Mycket av det berodde på att man fick Jonny Olsson fotskadad.

- Det betyder mycket att han får kliva av så här tidigt i en sådan här fest, han kan mycket handboll och är viktig på så sätt, säger Patrik Södergern.

Efter den ledningen så vägrade Varberg att släppa in ASK i matchen igen. Gästerna kunde ganska enkelt till slut vinna den första kvalmatchen med fem bollar vilket var rättvist med tanke på hur matchen gestaltade sig.

Nästa kvalmatch spelas nästa söndag i Varberg.

Anderstorp-Varberg 25-30 (13-13)

Målen ASK: Robin Frisk 5, Patrik Söderberg 5, Mikael Lindström 4, Jasmin Jahic 4, Jag Hagnan 3, Niklas Närenborn 3, Jonny Olsson 1

Publik: 445

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista