En av deltagarna i Boston marathon flyr sekunderna efter bomben. Foto: AP/Scanpix.
boston

IKHP-löpare mitt i bombkaoset

Minst tre personer dog och över 140 skadades i bombdådet under maratonloppet i Boston, USA i går kväll svensk tid. Mitt i kaoset var flera löpare från klubben IKHP i Huskvarna.
- Vi såg bara mängder med poliser och ambulanser, berättar Robert Thorén från Lekeryd.

Under tisdagsmorgonen konstaterades att tre personer avlidit efter bomberna, varav en åttaårig pojke. Myndigheterna i USA misstänker att det rör sig om ett terrordåd, eftersom det var flera bomber utplacerade i papperskorgar som exploderade mitt under Boston maraton.

Av de 54 svenskar som deltog i loppet var minst fyra personer från Jönköpings län. Det var IKHP-löparna Robert Thorén från Lekeryd, Robert Galic från Jönköping, Thom Bergman från Huskvarna samt Mats Karlsson från Jönköping.

- Vi satt i tunnelbanan på väg från loppet när de plötsligt ville utrymma tågen. Men de sa inte varför, vi såg bara mängder av poliser, säger Robert Thorén till Jönköpings-Posten.

- Nu sitter vi på hotellrummet och tittar på teven. De rullar det på alla kanaler hela tiden.

Känner du någon på plats? Är du där? Kontakta oss!

Är du från länet och på plats i Boston? Känner du någon från länet som är där? Kontakta oss och berätta. 036-215 66 26.

/Peter Jernberg, morgonsändare, nyhetsredaktionen, P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista