1 av 3
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
2 av 3
Andreas Sturesson. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
3 av 3
jönköping

Stöd från näringslivet ska rädda industriprogram

4:45 min

Med studiebesök och stöd från näringslivet ska en del av det industritekniska programmet på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping räddas.

På Bäckadalsgymnasiet behöver man 18 sökande till industritekniska programmet. Med hjälp av studiebesök och information hoppas man att nå upp till målet i gymnasieomvalet som pågår just nu.

– Det är ambitionen, men om vi inte når de 18 eleverna, har vår representant lovat att eftersöka industrier eller företag som är beredda att ge en gåva. Så att vi får budgeten att gå ihop, säger kommunalrådet Andreas Sturesson (KD).

Så länge inriktningen CNC-teknik har mer än tio sökande hoppas de att bidrag från industriföretag ska hjälpa till att rädda utbildningen. Men det finns ingen garanti för att programmet startar till hösten.

– Det ska man vara ärlig att säga det finns inget löfte eller någon garanti att programmet startar till hösten, förklarar Sturesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista