Foto: Sara Fridholm/Sveriges Radio.
värnamo

Det blir en skatepark i Värnamo

6:39 min

Planerna på en skatepark i Värnamo går vidare. I går beslutade kommunstyrelsen att det kommer anläggas en skatepark och nu sätter man ihop en arbetsgrupp för att starta arbetet.

Det var i går som kommunstyrelsen fattade beslutet att tillsätta en arbetsgrupp som ska ta fram underlag för en skatepark i Värnamo.

– Jag hoppas att man tar arbetsgruppen som man tillsätter på allvar. Vi har väldigt mycket som vi vill säga till om. Utformningen och saker runt omkring som belysning, toaletter. Det krävs mycket planering och tänk, säger  Luis Gonzalez, ordförande i skateföreningen 331.

Kommunstyrelsen beslutade att ge medborgarnämnden i uppdrag att sätta ihop en arbetsgrupp med representanter både från olika kommunala förvaltningar och från två skateföreningar i Värnamo. Gruppen ska ta fram ett underlag för byggandet och utreda om skateparken kan byggas i Åbroparken.

– Det känns fantastiskt. Nu har beslutet fattats, men vi har ingen betongpark än och vi har verkligen ingen inomhuslokal och det är vårt huvudmål. Men vi är en bit på väg, säger Gonzalez.

Skateparken väntas bli 800-1000 kvadratmeter ungefär, men när den börjas bygga är inte helt klart.

– Vi hoppas att första spadtaget ska tas det här året. Det är vår ambition och önskan. Ska man vara realistisk så är nog 2014 första gången vi kan ha vår första tävling i betongparken i Värnamo, menar han på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista