Aneby kommunhus. Foto: Magnus Walfridsson/Sveriges Radio.
Aneby

Annonsen kom för sent - fullmäktige tas om

1:00 min

Ett missförstånd mellan kommunkansliet i Aneby och Smålands-Tidningens annonsavdelning gör att ett helt kommunfullmäktigemöte måste tas om.

Annonsen som berättade om mötet skulle enligt lagen ha publicerats en vecka före sammanträdet, men eftersom det saknades datum för publicering i beställningen kom annonsen in först samma dag som kommunfullmäktige skulle sammanträda.

– Vi har varit i kontakt med SKL och de har inte heller varit med om det här, säger Bengt Samuelsson (KD), ordförande i kommunfullmäktige.

Och för att allt ska gå rätt till och beslut tas i laga ordning måste senaste mötets alla ärenden tas om igen, på nästa kommunfullmäktige i Aneby.

–  Vi kommer göra så att vi går igenom gamla ärenden från förra fullmäktige först innan vi drar de nya för den här månaden. De beslut som tas nu kommer ersätta de besluten som var tidigare, förklarar Samuelsson.

Tidningen och kommunen ska nu gemensamt se över sina rutiner för att undvika liknande händelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista