1 av 4
Emma Karlsved och Hanna Hertzberg. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 4
Pernilla Ljungbergh. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
3 av 4
Öxnehagaskolan. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
4 av 4
Hamoudi Jaber från IFK Öxnehaga..Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
lasso

High-5 Cup lär femteklassare fair play

1:36 min

I dag spelades Jönköpings största fotbollscup för femteklassare, High-5 Cup. Syftet med turneringen är fair play och att man ska vara en god kamrat.

I dag spelas Jönköpings största fotbollscup för femteklassare, High-5 Cup. Hela 40 lag var anmälda till turneringen som  riktar sig till årskurs fem. Huvudsyftet med cupen är inte att vinna utan att vara en god kamrat och heja på sitt lag.

– High-5 Cup-priset man kan vinna är en resa till Skara Sommarland. Det laget som hejar mest på varandra och är schysst på plan mot både medspelare och motspelare får det priset, säger Pernilla Ljungbergh, som är med och arrangerar cupen.

Sedan är det självklart en vanlig fotbollsturnering och det segrande laget i A- och B-slutspelet belönas med en pokal. Förra året var första gången cupen arrangerades och det blev en succé. I år har arrangörerna till och med fått tacka nej till två skolor för att det var så många anmälda.

– Vi har inte plats för mer än 40 lag. All personal som var med förra året tycker det var så roligt så det är med igen. Det känns jätteroligt, säger Pernilla Ljungbergh, som till vardags är ledare i Hallby.

Det är Hallby och IFK Öxnehaga som tillsammans med Jönköpings energi arrangerar High-5 Cup. Några som var med och spelade i cupen var Emma Karlsved och Hanna Hertzberg och de har tagit till sig syftet med fair play.

– Vi är en ganska schysst skola så vi säger snälla saker till varandra dagligen. Det här är som en vanlig skoldag så man är snäll och respekterar andra, säger tjejerna, som vann sin första match med 4-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista