1 av 2
Jenny Larsson hjälper en kund med hennes klänning. Foto:Pablo Dalence
2 av 2
Jenny Larsson, som arbetar i en bröllopsbutik, har märkt av att allt fler gifter sig. Foto:Pablo Dalence

Fler länsbor gifter sig

Antalet giftemål ökade i länet samtidigt som antalet skilsmässor minskade. Det visar statistik från Statistiska Centralbyrån - SCB som presenterades idag.

Förra året var det tydligen många länsbor som tog steget in i äktenskapet, för antalet länsbor som gick till altaret under 2004 ökade med hela 20% jämför med året innan.

Hela 1494 gifte sig i fjol vilket är en ökning med över 250 stycken jämför med året innan. Samtidigt så visar SCB:s statistik att antalet skilsmässor minskade med 5%... det blir runt fyrtio färre skilsmässor i länet år 2004 än vad det var år 2003.

Siffrorna de följer riksgenomsnittet som visar på en ökning med 10 % på giftermålen och en minskning av skilsmässorna med runt 5 %.

Flest vigslar under en dag inträffade lördagen den 7 augusti. Andra mycket populära dagar var lördagarna 14 och 21 augusti. Vanligaste vigselmånad var juli.

Å att fler tar steget in i äktenskapet det märks också i de butiker som säljer bröllopskläder, det säger Jenny Larsson som jobbar på Kristina Brud och fest i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista