Pontus Carlsson lärde sig spela schack som fyraåring och kommer bidra med erfarenhet i sin nya klubb Eksjö. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio.
eksjö

Prestigevärvning av Eksjö Schackklubb

10 min

Eksjö Schackklubb har värvat landslagsspelaren och stormästaren Pontus Carlsson. Han är "bofast" i svenska landslaget sedan 2006 och kommer bidra med erfarenhet i sin nya klubb.

Pontus Carlsson lärde sig spela schack redan som fyraåring, mycket tack vare sin pappa Ingvar som var en framgångsrik schackspelare. Nu är han 30 år och landslagsspelare i en sport som har utvecklats genom åren.

– Konkurrensen är ganska hård och man måste bestämma sig tidigt att det är det här man vill hålla på med. Precis som i andra sporter så krävs det träning och nötning, säger Pontus Carlsson.

Han studerar till ekonom på högskolan i Jönköping och det var en av anledningarna till att han valde att spela med Eksjö i elitserien.

– De har alltid haft ett bra lag, samtidigt så är det den närmaste klubben nu när jag bor i Jönköping. Jag har varit i stockholmsklubbarna länge så det ska bli kul att få leda ett lag, säger han.

Pontus har under de senaste 15 åren representerat Sollentuna och Team Viking där han har samlat på sig hela elva lag-SM-tecken, varav åtta som senior.

– Jag har mött dem och slagit dem och det är det jag kommer med, mycket erfarenhet, förklarar han.

Magnus Nilsson

magnus.n.nilsson@
sverigesradio.se

036-215 66 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista