Hans-Göran Johansson, Carl Helgesson och Monica Lembke ska jobba med Gummifabrikens verksamhet. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
värnamo

Ny organisation utvecklar Gummifabriken

"Viktigt att vi fyller huset med en bra verksamhet"
1:39 min

Gummifabriken i Värnamo renoveras för över 300 miljoner kronor och ska bli den nya kulturella motorn i regionen.

Den gamla gummifabriken i Värnamo där över 300 miljoner kronor plöjs ner i en jätterenovering av fabrikslokalerna. Det ska sedan förvandlas till ett levande hus med kultur, utbildning och näringsliv.

Renoveringen är nu inne på sitt tredje år och i dag presenterades en ny ledningsorganisation med fokus på vad lokalerna ska innehålla.

– Det är viktigt att vi fyller huset med en bra verksamhet. Det som ska bli motorn i regionen för näringsliv, kultur och högskoleutbildningar, säger Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Värnamo.

I den nya organisationen presenterade man Carl Helgesson som ny mötesutvecklare. Ny koordinator för verksamhetsledningen blev Monica Lembke, som vet vad hennes första uppgift blir.

– Det är att kommunicera med medborgarna i Värnamo. Sedan blir det en rad frågor om inredning och kulturförvaltningen, säger hon.

Tanken är att de som jobbar med fastigheten ska kunna fokusera på det fullt ut, medan de som jobbar med verksamheten helt enkelt ska se till att fylla huset.

– Styrelsen för fastigheten kan lägga all möda på att bygga färdigt fastigheten. Den andra organisationen ska ha fokus på huset verksamhetsmässigt och utveckla det, säger Hans-Göran Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".