1 av 4
Byggnaden i Taberg som brann imorse. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
2 av 4
Räddningstjästen är på plats. Foto: Peter Olsson/ Sveriges Radio
3 av 4
Reporter Anna Ekström och Brandingenjör Fredric Jonsson. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
4 av 4
Brand i Tabergs industriområde. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
Jönköping

Branden i Taberg är under kontroll

Brandingenjör: "Det finns alltid risker"
1:00 min

En kraftig brand bröt under morgonen ut på Tabergs industriområde. Kraftig rök ligger fortfarande över Taberg, den är inte giftig och varningen till allmänheten är upphävd.

Alla som befann sig i området uppmanades först att gå inomhus stänga fönster, dörrar och ventilation, men nu ska branden vara under kontroll och röken bedöms inte vara giftg.

– Inledningsvis var det kraftig rökutveckling, från en lackeringsfirma, då finns det alltid risker. Det vi har bedömt nu är att det har brunnit i konstruktionen så det är ingen farligare rök än så, säger brandingenjör Fredric Jonsson.

Branden startade enligt polisen i en lastbil som stod parkerad inne i lackverkstaden och spred sig till byggnadens takkonstruktion. Någon spridningsrisk till andra byggnader fanns inte och ingen person ska heller ha kommit till skada i branden.

Sex räddningstjänster var på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".