Markus Wickelgren gör matlagningsprogram på nätet tillsammans med kusinen Kristoffer Palm. Med spisen på ryggen...
youtube

De gör matprogram med spis i skogen

"Idag ska vi hugga ned ett träd"
1:11 min

Kusinerna Kristoffer Palm och Markus Wickelgren från Jönköping har en lite udda hobby. De lagar mat i skogen och bär spisen med sig ut på ryggen. Sedan publicerar de på nätet.
- Det händer alltid en massa udda saker, berättar Kristoffer Palm.

Dom har slagit ihop sina största intressen: matlagning, vildmarksliv och att filma. Resultatet blir matlagningsprogramet "Ute med spisen" som de lägger upp på nätet. Och det är som det låter, en spis mitt ute i skogen som de bär med sig ut på ryggen.

Dom ville spela in matlagningsprogram men båda bor i lägenhet och har ont om plats i köket. Då kom idén om att spela in utomhus och killarna valde inte den lättaste vägen.

- Det va väl lite det att man har en helt vanlig spis och ta ut den och då ville vi ta det så långt det gick med svåra platser att spela in på. Vi får ström genom ett bensindrivet elverk, berättar Kristoffer Palm.

Dom färdiga programmen läggs ut på videosajten Youtube. I dag, lördag, befinner dom sig söder om Växjö och ska spela in ett program där dom lagar mat på typiskt småländskt vis. Till sin hjälp har dom nordsvenska brukshästar.

- I dag ska vi ut i skogen och fälla ett träd och sedan ska hästarna dra ut trädet och framför hästarna ska vi sedan ställa upp vårt lilla kök och laga isterband och ostkaka. När vi nu är mitt i Småland så kunde det passa med grovt skogsarbete och husmanskost. Det är riktigt roligt faktiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".