1 av 3
Bottnaryds kastbana. Foto: Maria Franzén/ Sveriges Radio
2 av 3
Julia Viberg ska tävla i diskus i dag. Foto: Maria Franzén/ Sveriges Radio
3 av 3
Jonas Mellblom är tävlingsorganisatör. Foto: Maria Franzén/ Sveriges Radio
Friidrott

Rekordmånga till Bottnarydskastet - här är alla resultat

Bottnarydskastet
1:21 min

Det blev deltagarrekord för den anrika friidrottstävlingen Bottnarydskastet i år. Hela 105 deltagare var anmälda till helgens tävlingar utanför Jönköping och det kommer tävlanden från hela världen, men det blev inga framskjutna placeringar för länets deltagare, visar resultatlistan (se separat länk).

Tävlingen som är den största kasttävlingen i Sverige hålls för femtonde gången. Det tävlas i grenarna kula, diskus, slägga och spjut. Det har funnits både världsmästare och olympiska mästare på plats tidigare år. Och i år är det alltså deltagarrekord. Det är framförallt kvinnlig slägga och diskus som står för dom största startfälten.

-      Det är inte bara att det är många, det är klass på dem också. Säger Jonas Mellblom som är tävlingsorganisatör.

Julia Viberg från Blekinge ska kasta diskus idag. Hon har varit i Bottnaryd och tävlat två gånger innan och hon gillar att komma dit.

-      Det här är en riktig kastarmetropol, ett litet ställe men alla kastare från hela världen samlas här. Säger Julia Viberg.

Hon tror på sig själv och tror att chanserna för att hamna på prispallen är stora.

- Men jag måste kasta långt, helt klart. Jag har två tjejer framför mig som är riktigt duktiga. Jag ska göra mitt bästa. Säger Julia Viberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".