1 av 2
Åklagare Eva Jonsson. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
2 av 2
Polisavspärrningar på dörren till lägenheten. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
trollhättan

Åklagare: Han är känd hos oss sedan tidigare

Åklagare: "Han är bekant med kvinnan"
1:24 min

En 36-årig man som bor i Jönköping har anhållits på sannolika skäl misstänkt för människorov av en kvinna i Trollhättan. Mannen har sedan i går varit anhållen i sin frånvaro.

Det var i helgen som en person upptäckte blod i en trappuppgång i Trollhättan. Blodspåren ledde till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. Fynden tydde på att ett våldsbrott ägt rum på platsen och en förundersökning inleddes om misstänkt mord, alternativt dråp.

Tidigare i dag kom den 36-årige mannen till polisen tillsammans med en advokat. Han förnekar brott men är anhållen på sannolika skäl misstänkt för människorov.

– Han är känd av oss sedan tidigare och han är bekant med den här kvinnan. Sedan så bearbetar vi ju olika spår och tips som har kommit in i förundersökningen och kontrollerar olika uppgifter, säger kammaråklagare Eva Johnsson.

I Trollhättan är mannen sedan tidigare känd nazist och på sin Facebook-sida beskriver han sig själv som nationalist. Mannen har också haft en framträdande roll i Nationalsocialistisk front. I dag kallar sig partiet Svenskarnas Parti som demonstrerade i Jönköping under första maj.

Efter att han avtjänat sitt senaste fängelsestraff flyttade han till Jönköping där han i dag bor och jobbar. Under helgen ska han ha varit på besök i Trollhättan.

I söndags larmades polisen till en lägenhet i Trollhättan då en person sett blod i en trappuppgång. I lägenheten hittades spår som tydde på att ett våldsbrott hade ägt rum på platsen. Mannen som är bekant med kvinnan nekar till brottet. Polisen letar fortfarande efter kvinnan.

– Det som händer just nu är att vi fortsätter sökandet efter henne. Det har pågått under dagen och det fortsätter. Det är vår största prioritet att försöka hitta henne, förklarar Eva Johnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".