Francois-Xavier Mauraisin är marknadens organisatör. Foto Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
Jönköping

Marknadsstoppet i Jönköping näst bäst i landet

"Matmarknaden växer för varje år"
1:14 min

I dag avslutas den internationella matmarknaden som har besökt Jönköping i veckan. Av alla fem år som markanden har varit i Jönköping är årets evenemang det absolut mest framgångsrika.

– Den internationella matmarknaden växer för varje år och när vi rankar touren genom Sverige är stoppet i Jönköping det näst framgångsrika i landet efter Göteborg, säger Francois-Xavier Mauraisin, marknadens organisatör.

På marknaden i år såldes allt från korv från Holland till känguruhamburgare från Australien. I år har marknaden varit en dag längre än föregående år. Och på marknadens sista strosade mängder med folk mellan de olika mattälten, något som är den viktigaste parametern för hur lyckat evenemanget har varit, enligt Francois-Xavier Mauraisin

– Besökarna har varit här från klockat tio till nio på kvällen och handlarna har bara fortsatt att jobba så länge det har funnits besökare, säger han.

Han berättar att det fina, men inte för varma, vädret har varit en bidragande orsak till att det har gått så bra i år. Det största problemet för handlarna har varit att ha tillräckligt med växel. Något som märktes vid flera tillfällen när P4 Jönköping var på besök då det var flera som sprang med sedlar som skulle växlas mellan de olika mattälten.

Mer om Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".