Felix Rosenqvist. Foto: Pressbild.
formel 3

Felix om segern i prestigetävlingen

Felix Rosenqvist: "Jag är inne i ett flow"
7:03 min

Felix Rosenqvist från Värnamo fortsätter att övertyga i formel 3. I helgen tog han andra segern i den prestigefyllda Masterstävlingen i Holland, något som bara en förare lyckats med tidigare.

Felix Rosenqvist ligger tvåa i EM efter halva säsongen och i helgen vann han masterstävlingen i formel 3 i Zandvoort i Holland. Det var hans andra seger, något som bara en Valtteri Bottas tidigare har lyckats med.

– Att vinna den tävlingen, som är så prestigefylld, är inget man kan räkna med. Det är riktigt bra, säger han.

Och målet för Felix Rosenqvist är att någon gång få köra formel 1, men då måste han fortsätta att lyckas för att få en chans.

– Jag tillhör inte de förarna som kan betala för formel 1, utan jag måste komma in på min talang. För att göra det så måste jag göra något speciellt, och det har jag faktiskt gjort, förklarar han.

Nästa tävling går av stapeln i Nürnberg i Tyskland redan i helgen. Och Felix, som ligger två i mästerskapet, har visat god form den senaste tiden.

– Jag hade en helg i Österrike då jag tog en trippel. Nu är jag 25 poäng efter, och man får 25 poäng för en seger, och jag är inne i ett flow nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".