Tre inbrott har skett i centrala Jönköping. Arkivbild: Ewa Malmsten/Sveriges Radio
jönköping

Inbrottsvåg i länet

Polisen fick inte mindre än tio anmälningar om inbrott, främst i lägenheter i Jönköpingstrakten under torsdagen och natten mot fredag. Polisen misstänker att det finns ett samband.

På torsdagseftermiddagen fick polis in en anmälan om ett lägenhetsinbrott på Kålgården i östra Jönköping, där det troligen stulits kontanter.

Tidigare under dagen kom det in två anmälningar om inbrott på Torpa i centrala Jönköping. Där en villa på Juneholmsgatan och en lägenhet hade haft ovälkomnat besök.

Senare under kvällen fick polisen även en anmälan om inbrott på Banérvägen på Österängen där grannar till en lägenhet som haft inbrott slagit larm. Oklart vad som stulits där.

Bara några minuter senare får polisen larm om inbrott i en lägenhet på Öxnehaga i Huskvarna där dom som bodde där varit borta mellan 14 och 17. Ytterdörren till lägenheten var uppbruten.

Även i Vetlanda inträffade ett inbrott i en bostad. Vi 20-tiden på kvällen fick polisen in en anmälan om att någon brutit upp en altandörr till en villa på Nyhemsgatan i Ekenässjön. Där försvann det motorsågar, en dator och guldföremål, enligt polisen.

Under natten fortsatte anmälningarna, dels om ett villainbrott på Juneholmsgatan i Jönköping och ytterligare en lägenhetsinbrott på Oxhagsgatan på Öxnehaga som upptäcktes vid strax före 02. Där hade ett fönster brutits upp, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".