Studentkåren väntas få varning

I dag väntas socialnämndens politiker i Jönköping ge en varning till studentkåren får att dom slarvat med försäljningen av alkohol under flera års tid på sin kårpub.

Samtidigt kommer nu socialförvaltningen att skärpa kontrollen betydligt av hur kåren säljer öl, vin och sprit till studenterna i stan, en nödvändighet för att det ska fungera, tycker Bo Samuelsson, chef för individ och familjeomsorgen i Jönköpings kommun.

I mer än fem års tid har studentkåren i Jönköping slarvat med försäljningen av alkohol. Studentkåren har bland annat inte serverat mat i tillräckligt utsträckning, man har sålt starköl för 14 kronor under rubriken bartömning och därmed uppmuntrat till försäljning.

Rapporterna från socialförvaltningens tillsynsbesök berättar om hur kraftigt berusade studenter raglar runt i lokalen, vakter som inte syns till eller bryr sig, någon står och urinerar i en trappa, det är stökigt och smutsigt och utanför ingången ligger berg av ölburkar.

Nu har socialförvaltningens tillståndsenhet tröttnat och idag väntas politikerna i socialnämnden besluta att ge studentkåren en varning. Men studentkåren tvingas också stå ut med en rad skärpningar kring verksamheten. Tre vakter måste alltid finnas i lokalerna, fler i studentkårens styrelse måste utbildas i alkoholfrågor coh efter varje fest måste man rapportera in hur mycket mat och alkohol man sålt.

Efter mer än fem års slarv stannar sannolikt kommunen alltså vid en varning och man drar alltså inte in tillståndet och det beror på att studentkåren nu dyrt och helgi försäkrat att man ska skärpa sig