1 av 5
Klas Almroth, fritidsledare. Foto: Mona Ismail Jama/Sveriges Radio.
2 av 5
Solange Gonzales. Foto: Mona Ismail Jama/Sveriges Radio.
3 av 5
Markus Karlsson är ungdomsguide. Foto: Mona Ismail Jama/Sveriges Radio.
4 av 5
Foto: Mona Ismail Jama/Sveriges Radio.
5 av 5
Foto: Mona Ismail Jama/Sveriges Radio.
jönköping

Guidade flotturer på Munksjöns vatten

"Perfekt att visa vad som kommer hända"
4:49 min

På Munksjön i centrala Jönköping anordnas flotturer för turister och Jönköpingsbor. Där kan de passa på att se pappersbruk, kulturhus och magasin.

Jönköpings kommun anordnar för tredje året en båttur på Munksjön för att guida turister och Jönköpingsbor. På färden får man se stadens sevärdheter genom ett historiskt perspektiv, men också vad som kommer hända de kommande åren.

– Munksjön är ju en central sjö i Jönköping och stadsbyggnadsvisionen, som bekostar projektet tillsammans med Jönköpings kommun, har stora planer för utvecklingen kring Munksjön, berättar Klas Almroth, som är fritidsledare och engagerad i båtturerna på Munksjön.

Jönköpings kommun använder projektet till att slussa ut gymnasieungdomar och nybakade studenter i arbetslivet. En av dem är Markus Karlsson.

– Jag kör flotten eller guidar. Det känns bra för vi får vara ute hela dagarna och det uppskattar jag väldigt mycket, säger han.

Turerna körs fyra gånger om dagen och det tar ungefär en timme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".