1 av 3
Den 36-årige mannens advokat Tommy Nilsson. Foto: Filippa Bohlin/P4 Väst Sveriges Radio
2 av 3
Åklagare Eva Jonsson. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
3 av 3
jönköping

36-åringens advokat: Inget som binder honom

Advokaten: "Det är bäst att han inställer sig"
1:15 min

36-åringen har begärts häktad för mord på tvåbarnsmamman från Trollhättan. Mannens advokat hävdar dock att det inte finns något som binder mannen till något mord.

Den här gången är anklagelserna mot mannen, som bor och jobbar i Jönköping, grövre då brottsrubriceringen i går ändrades från människorov till mord. 36-åringen har häktats på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

– Egentligen har jag presenterat samma händelseförlopp som jag gjorde tidigare, men jag har gjort det tydligare, säger åklagare Eva Johnsson.

Men 36-åringens advokat håller inte med tingsrätten om att bevisningen var tillräcklig för att häkta hans klient.

– Det finns ingen bevisning som binder honom vid ett dödande, säger Tommy Nilsson.

Mannen bor och jobbar i Jönköping och har ett långt förflutet som brottsling. Tidigare har han bland annat dömts för grov misshandel och grov kvinnofridskränkning.

36-åringen har sedan tidigare både suttit anhållen och begärdes också häktad, av åklagare Eva Johnsson, för människorov. Tingsrätten tyckte då inte att Johnsson hade tillräckligt med bevis för att få mannen häktad. Men nu är han anhållen i sin frånvaro.

– Det är bäst att han inställer sig så vi får det här ur världen, säger mannens advokat Tommy Nilsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".